Politica de Confidențialitate

NOTĂ DE INFORMARE CU PRIVIRE LA PRELUCAREA DATELOR CU CARACTER PERSONAL

 

Suntem foarte mulțumiți de interesul față de compania noastră. Protecția vieții private este deosebit de importantă pentru noi.

Prin urmare, vă vom informa în continuare despre prelucrarea datelor cu caracter personal. Responsabil pentru următoarea prelucrare a datelor este compania Autoworld SRL si compania afiliata Autoworld One SRL, cele doua firme vor fi mentionate in continuare sub denumirea AUTOWORLD.

La utilizarea și prelucrarea datelor cu caracter personal, AUTOWORLD respectă cu strictețe prevederile legale în vigoare privind protecția datelor. Dreptul de utilizare a datelor cu caracter personal și a datelor cu caracter anonim revine societății AUTOWORLD în limitele prevăzute de lege, cu respectarea drepturilor persoanelor vizate descrise în continuare.

Prin aceasta declaratie de protectie a datelor dorim să vă informăm despre natura, amploarea și scopul datelor personale colectate, utilizate și prelucrate de noi. Mai mult, persoanele vizate sunt informate cu privire la drepturile lor în conformitate cu această declaratie de protective a datelor.

 

Prezenta declarație privind protecția datelor se aplică exclusive serviciilor AUTOWORLD, însă nu și pentru pagini controlate sau operate de terți. Vă rugăm să verificați declarațiile privind protecția datelor ale paginilor web controlate sau operate de terți, deoarece aceste pagini web nu se află sub controlul nostrum și AUTOWORLD nu își asumă răspunderea pentru conținutul acestora și măsurile acestora privind protecția datelor..

 

[1.] SECURITATEA DATELOR

 

[1.1] Pentru protecția datelor dumneavoastră, AUTOWORLD a luat măsuri tehnice și organizatorice pentru a proteja aceste date în special împotriva pierderii, manipulării sau accesului neautorizat. Măsurile adoptate sunt verificate în mod regulat și sunt adaptate constant la stadiul tehnicii.  În cazul unei încălcări a protecției datelor dumneavoastră cu caracter personal, care se estimează că vor avea drept consecință un risc major pentru drepturile și libertățile dumneavoastră, vă vom notifica imediat.

[1.2] Vă rugăm să rețineți că sunteți personal răspunzător pentru confidențialitatea și păstrarea în condiții de siguranță a datelor dumneavoastră de utilizator sau a parolelor dumneavoastră, care v-au fost predate sau comunicate.

 

[2.] Prelucrarea datelor minorilor

 

[2.1] Va punem in vedere în mod expres că toate prelucrările de date cu caracter personal se refera in mod exclusiv la persoane care au împlinit vârsta de 16 ani. Utilizarea sistemelor și a instrumentelor, precum și a rezultatelor procesării datelor utilizatorilor care nu au această vârstă minimă este interzisă fără acordul părinților/tutorilor. În cazul în care are totuși loc o procesare a datelor cu caracter personal, vom sista procesarea acestor date odată cu luarea la cunoștință a acestui fapt.

 

[3.] Parteneri

 

AUTOWORLD nu efectuează toate prelucrările datelor cu caracter personal în regim propriu, ci beneficiază de sprijin de la parteneri profesionali, și anume diverse agentii de marketing si societati de sondare a opiniei, in scopurile mentionate in prezenta politica, inclusiv companii care asigura servicii pentru mentinerea site-ului, precum Porsche Romania SRL, Toyota Romania SRL, Euro Inter Trade Romania SRL, AD Auto Total SRL, Soft Impera SRL care acționează pe baza instuctiunilor primite de la AUTOWORLD

Partenerii de mai sus sunt contractati de  SC AUTOWORLD S.R.L. respectiv SC AUTOWOLRD ONE SRL (in calitate de furnizori al AUTOWORLD pentru prestarea serviciilor specifice in folosul SC AUTOWORLD S.R.L. respectiv SC AUTOWOLRD ONE SRL

Alți furnizori de servicii sau subcontractanți care efectuează o prelucrare specifică pot fi găsiți în lista procesării datelor individuale la punctele 4 și 5.

Partenerii sunt atent selectați și se obliga sa asigure, prin măsuri tehnice și organizatorice adecvate, prelucrarea datelor dumneavoastră conform prevederilor legale în vigoare privind protecția datelor și cu respectarea drepturilor dumneavoastră. Partenerilor le este interzis să utilizeze datele cu caracter personal primite pentru scopuri proprii sau comerciale sau să le transmită terților

În plus, din partea AUTOWORLD nu există divulgări către terți – cum ar fi furnizori de adrese de contact și companii de marketing direct.

 

 

 

 

 

[4.] Prelucrari de date pentru care nu este necesar consimtamantul:

 

Mai multe informații referitoare la prelucrări de date pentru care nu este necesar consimțământul găsiți în enumerarea următoare.

 

[4.1] În contextul achiziției unui autovehicul nou

 

Vehicul nou/ vehicul rulat – ofertă inclusiv accesorii

  • La intocmirea unei oferte personalizate pentru un vehicul nou, eventual inclusiv accesorii, sunt prelucrate de catre AUTOWORLD datele dumneavoastra cu caracter personal.
  • Datele de contact și de identificare, datele autovehiculului, datele contractului
  • Scop: Întocmire ofertă pentru clienți
  • Temei: Contract sau relație precontractuală la cererea clientului
  • Durata de stocare: 1 an

 

Vehicul nou – Achiziție inclusiv accesorii

  • Pentru derularea unei comenzii, livrare și plată în cadrul achiziției unui autovehicul nou, inclusiv accesorii sunt prelucrate de catre AUTOWORLD datele de contact și de identificare, datele autovehiculului, datele contractului, date privind bonitatea și date bancare
  • Scop: Procesare achiziție vehicul nou pentru clienți
  • Temei: Contract sau relație precontractuală la cererea clientului
  • Durata de stocare: 84 luni
  • Datele dvs sunt transferate catre importatorul general Porsche Romania SRL, Euro Inter Trade Romania SRL, Toyota Romania pentru procesarea achizitiei și datele vehiculului către nume firma asistenta rutiera în cazul solicitării garanției privind mobilitatea.

 

        Ofertare prin credit sau leasing financiar/ operațional

  • Pentru intocmirea unei oferte personalizate pentru un vehicul nou cu finanțare tip credit sau leasing datele dumneavoastră cu caracter personal prelucrate de către AUTOWORLD sunt transferate către entități bancare si nebancare care oferă asemenea servicii la solicitarea dumneavoastră.
  • Datele de contact și de identificare, datele autovehiculului, informatii financiare
  • Scop: Întocmire ofertă pentru clienți
  • Temei: Contract sau relație precontractuală la cererea clientului
  • Durata de stocare: 1 an

 

       Vânzare prin credit sau leasing financiar/ operațional

  • Pentru derularea unei achiziții de autovehicul nou printr-o instituție bancară/nebancară datele dumneavoastră cu caracter personal prelucrate de către AUTOWORLD S.R.L sunt transferate către entități bancare si nebancare in vederea obținerii finanțării achiziției la solicitarea dumneavoastră.
  • datele de contact și de identificare, datele autovehiculului, datele contractului, date privind situatia financiară și date bancare
  • Scop: Procesare achiziție vehicul nou pentru clienți
  • Temei: Contract sau relație precontractuală la cererea clientului
  • Durata de stocare: 84 luni

 

 

               Drive test

  • Pentru efectuarea unui drive test AUTOWORLD prelucreaza datele dumneavoastră cu caracter personal din urmatoarele categorii: contact și de identificare, datele autovehiculului
  • Autovehiculele din parcul auto de test drive sunt prevazute cu sistem de monitorizare GPS
  • Scop: Realizarea unui drive-test
  • Justificare: Contract sau relație precontractuală la cererea clientului
  • Durata de stocare: 24 luni

 

 

 

Procesarea daunelor de transport

  • Procesarea daunelor de transport în cadrul livrării unui autovehicul nou cu prestatorul de servicii de logistică
  • Datele autovehiculului
  • Scop: Procesarea daunelor de transport
  • Justificare: Contract sau relație precontractuală la cererea clientului
  • Durata de stocare: 84 luni
  • Intermedierea datelor autovehiculului către Lagermax Internațional Speditionen GmbH, Hoedlmayr Lazar Romania SRL,

 

Solicitarea catre autoritatile competente a inmatricularii autovehiculului in numele proprietarului

  • In scopul depunerii de catre AUTOWROLD a documentelor necesare inmatricularii autovehiculului la sediile autoritatilor competente, AUTOWORLD prelucreaza datele dumneavoastra cu caracter personal: nume, prenume, datele personale inscrise in cartea de identitate, datele tehnice ale autovehiculului
  • Temei legal al prelucrarii: executarea contractului de mandat incheiat intre si dumneavoastra
  • Durata de stocare: 84 luni

 

[4.2] În contextul achiziției sau vânzării unui vehicul rulat

 

Vehicul rulat – Achiziție inclusiv accesorii

  • Pentru achiziția unui vehicul rulat de la client, comerciant, inclusiv accesorii sunt prelucrate de catre AUTOWORLD datele dumneavoastra cu caracter personal din urmatoarele categorii: datele de contact și de identificare, datele autovehiculului, datele contractului, date privind bonitatea și date bancare
  • Scop: Procesare achiziție vehicul rulat pentru clienți
  • Durata de stocare: 84 luni

 

 

 

Achiziție vehicul rulat de către dealer de la client

  • Pentru achizitia unui vehicul rulat de către dealer de la client, sunt prelucrate de catre AUTOWORLD datele dumneavoastra cu caracter personal din urmatoarele categorii: datele de contact și de identificare, datele autovehiculului, datele contractului, date privind bonitatea și date bancare
  • Scop: Derularea achiziției de vehicule rulate
  • Temei: Contract sau relație precontractuală la cererea clientului
  • Durata de stocare: 84 luni

 

 

Realizarea unui test de achiziție

  • Pentru realizarea unui test de evaluare pentru un vehicul rulat sunt prelucrate de catre AUTOWORLD datele dumneavoastra cu caracter personal din urmatoarele categorii: datele de contact și de identificare, datele autovehiculului, datele contractului,
  • Scop: Realizarea unui test de achiziție
  • Temei: Contract sau relație precontractuală la cererea clientului
  • Durata de stocare: 84 luni
  • Pentru efectuarea acestei prelucrari, datele dumneavoastra cu caracter personal sunt transferate catre Porsche Finance Group Romania în cazul restanțelor la plata leasingului. Eventual datele se vor transmite și către Porsche Romania SRL, Euro Inter Trade Romania SRL ,Toyota Romania SRL pentru vânzarea internațională a vehiculelor.

 

Ofertare prin credit sau leasing financiar/ operațional

  • Pentru intocmirea unei oferte personalizate pentru un vehicul nou cu finanțare tip credit sau leasing datele dumneavoastră cu caracter personal prelucrate de către AUTOWORLD sunt transferate către entități bancare si nebancare care oferă asemenea servicii (instituții bancare/nebancare prin care AUTOWORLD SRL si Autoworld One SRL oferteză)

 

  • Datele de contact și de identificare, datele autovehiculului, informatii financiare
  • Scop: Întocmire ofertă pentru clienți
  • Temei: Contract sau relație precontractuală la cererea clientului
  • Durata de stocare: 1 an

 

       Vânzare prin credit sau leasing financiar/ operațional

  • Pentru derularea unei achiziții de autovehicul nou printr-o instituție bancară/nebancară datele dumneavoastră cu caracter personal prelucrate de către AUTOWORLD S.R.L sunt transferate către entități bancare si nebancare in vederea obținerii finanțării achiziției (instituții bancare/nebancare prin care AUTOWORLD SRL si Autoworld One SRL oferteză)

 

  • datele de contact și de identificare, datele autovehiculului, datele contractului, date privind situatia financiară și date bancare
  • Scop: Procesare achiziție vehicul nou pentru clienți
  • Temei: Contract sau relație precontractuală la cererea clientului
  • Durata de stocare: 84 luni

 

 

[4.3] În ceea ce privește service-ul, piesele de schimb și accesoriile

 

Procesarea comenzilor în service și a lucrărilor de reparație

  • Pentru procesarea comenzilor în service, a lucrărilor de reparație si a extinderilor digitale ale comenzilor de reparatii, inclusiv trimiterea unui mesaj la finalizarea serviciilor, sunt prelucrate de catre AUTOWORLD datele dumneavoastra cu caracter personal din urmatoarele categorii: datele de contact și de identificare, datele autovehiculului, datele contractului
  • Scop: Procesarea comenzilor în service, a lucrărilor de reparație si a extinderilor digitale ale comenzilor de reparatii
  • Temei: Contract sau relație precontractuală la cererea clientului; interes legitim în caz de extindere digitala a comenzii și a documentării reparațiilor
  • Durata de stocare: 84 luni
  • Pentru anumite posibile pretenții de garanție, datele pot fi transmise si catre Porsche Romania SRL, Toyota Romania SRL, Euro Inter Trade Romania SRL.

 

Vânzare piese de schimb, accesorii și unelte

  • Pentru achiziția de piese de schimb, accesorii și unelte sunt prelucrate de catre AUTOWORLD SRL datele dumneavoastra cu caracter personal din urmatoarele categorii: datele de contact și de identificare, datele autovehiculului, datele contractului, date privind bonitatea și date bancare
  • Scop: Vânzare piese de schimb, accesorii și unelte
  • Temei: Contract sau relație precontractuală la cererea clientului
  • Durata de stocare: 84 luni

 

Documentarea daunelor (fotografii)

  • Pentru pregatirea documentatiei Documentație referitoare la daune pentru garanție și asigurare prin intermediul fotografiilor sunt prelucrate de catre AUTOWORLD datele dumneavoastra cu caracter personal din urmatoarele categorii: datele autovehiculului – serie sasiu numar de inmatriculare, datele contractului de reparatie.
  • Scop: Documentație daune vehicul pentru cereri în garanție și asigurare
  • Temei: interes legitim
  • Durata de stocare: 84 luni

 

Împrumutarea/ închirierea de automobile de schimb pentru service

  • Pentru a oferi servicii de imprumut respectiv închiriere de automobile de schimb către clienți în service sunt prelucrate de catre AUTOWORLD datele dumneavoastra cu caracter personal din urmatoarele categorii: datele de contact și de identificare, datele autovehiculului, datele contractului, date bancare și date privind bonitatea
  • Scop: Punerea la dispoziție de automobile de schimb pe durata reparațiilor asupra vehiculului
  • Temei: Contract
  • Durata de stocare: 84 luni

 

Documentație piese de schimb relevante pentru siguranță

  • Documentație cu privire la comanda de piese de schimb relevante pentru siguranță (de ex. Chei de schimb)
  • Datele de contact și de identificare, datele autovehiculului
  • Scop: Documentație piese de schimb relevante pentru siguranță
  • Temei: Interes legitim
  • Durata de stocare: 84 luni

Pentru indeplinirea scopului sus-mentionat, datele dumneavoastra cu caracter personal pot fi transmise către Porsche Romania SRL, Euro Inter Trade Romania SRL, Toyota Romania SRL.

 

 

[4.4] În legătură cu serviciile de garanție și programele de fidelizare pentru clienți

 

Garanție privind mobilitatea

  • Pentru oferirea serviciului de mobilitate si pentru prestarea serviciilor de asistență în caz de pană a automobilului sunt prelucrate de catre AUTOWORLD datele dumneavoastra cu caracter personal din urmatoarele categorii:datele de contact și de identificare, datele autovehiculului
  • Scop: Procesare garanție privind mobilitatea / asistență pană
  • Temei: Contract sau relație precontractuală la cererea clientului
  • Durata de stocare: 84 luni
  • Pentru indeplinirea scopului sus-mentionat, datele dumneavoastra cu caracter personal pot fi transmise către importatorul general Porsche Romania SRL, Euro Inter Trade Romania SRL, Toyota Romania SRL și în caz de reparații în service cu garanția mobilității, către asistenta rutiera A24Assistance pentru procesare și ulterior redirecționare către cel mai apropiat partener de service.

 

Informații cu privire la măsuri de îmbunătățire a calității

  • Pentru informarea clienților cu privire la măsurile recomandate de producător pentru automobile sunt prelucrate de catre AUTOWORLD datele dumneavoastra cu caracter personal din urmatoarele categorii: datele de contact și de identificare, datele autovehiculului
  • Scop: Măsuri de îmbunătățire a calității
  • Temei: Interes legitim
  • Durata de stocare: 84 luni
  • Pentru indeplinirea scopului sus-mentionat, datele dumneavoastra cu caracter personal pot fi transmise către Porsche Romania SRL, Euro Inter Trade Romania SRL, Toyota Romania SRL

 

 

Calcul daune / Expertiză

  • Pentru obținerea unei expertize de la un expert si pentru întocmirea unui calcului pentru daune (estimării de costuri) sunt prelucrate de catre AUTOWORLD datele dumneavoastra cu caracter personal din urmatoarele categorii: datele de contact și de identificare, datele autovehiculului, datele contractului
  • Scop: Notificare asigurare pentru procesarea daunelor
  • Temei: Interes legitim
  • Durata de stocare: 84 luni
  • Pentru indeplinirea scopului sus-mentionat, datele dumneavoastra cu caracter personal pot fi transmise către portalul de daune Audatex

 

Garanție: Procesare și dovedirea valabilității

  • Pentru dovedirea valabilității garanției către importator și/sau producător sunt prelucrate de catre AUTOWORLD datele dumneavoastra cu caracter personal din urmatoarele categorii: datele de contact și de identificare, datele autovehiculului
  • Scop: Procesarea cazurilor de garanție
  • Temei: Contract sau relație precontractuală la cererea clientului
  • Durata de stocare: 84 luni
  • Pentru indeplinirea scopului sus-mentionat, datele dumneavoastra cu caracter personal pot fi transmise către producătorul Volkswagen AG, Audi AG, Skoda Auto, Volvo si Toyota la importatorul national al marcilor Porsche Romania SRL, Euro Inter Trade Romania SRL, Toyota Romania SRL

 

 

[4.5] În legătură cu procese interne

 

Procesarea solicitărilor clienților și gesturi de bunăvoință

  • Pentru procesarea solicitarilor clientilor (Înregistrarea, transmiterea la nivel intern/extern (procesarea) și documentarea solicitărilor clienților de pe toate canalele de comunicare) sunt prelucrate de catre AUTOWORLD datele dumneavoastra cu caracter personal din urmatoarele categorii: datele de contact și de identificare, datele autovehiculului, datele contractului
  • Scop: Procesarea solicitărilor clienților
  • Temei: Interes legitim
  • Durata de stocare: 84 luni
  • Pentru indeplinirea scopului sus-mentionat, datele dumneavoastra cu caracter personal pot fi transmise către importatorul general Porsche Romania SRL, Euro Inter Trade Romania SRL, Toyota Romania SRL

 

Raportare internă

  • Pentru efectuarea de evaluări interne, statistici și pregătirea referințelor de afaceri pentru controlul tranzacțiilor sunt prelucrate de catre AUTOWORLD datele dumneavoastra cu caracter personal din urmatoarele categori: datele de contact și de identificare, datele autovehiculului
  • Scop: Raportare internă
  • Temei: Interes legitim
  • Durata de stocare: 84 luni
  • Pentru indeplinirea scopului sus-mentionat, datele dumneavoastra cu caracter personal pot fi transmise către Porsche Porsche Romania SRL Euro Inter Trade Romania SRL, Toyota Romania SRL

 

Somații

  • Pentru procesarea somațiilor operaționale sunt prelucrate de catre AUTOWORLD datele dumneavoastra cu caracter personal din urmatoarele categorii: datele de contact și de identificare, datele autovehiculului, date bancare și date privind bonitatea
  • Scop: Somații
  • Temei: Interes legitim
  • Durata de stocare: 84 luni
  • Pentru indeplinirea scopului sus-mentionat, datele dumneavoastra cu caracter personal pot fi transmise către birouri de încasare respectiv avocați

 

Derularea internă a tranzacțiilor de finanțare și de asigurare

  • Pentru furnizarea datelor către societăți de leasing și de asigurare pe parcursul procesării tranzacțiilor de finanțare și asigurare, sunt prelucrate de catre AUTOWORLD datele dumneavoastra cu caracter personal din urmatoarele categorii:datele de contact și de identificare, datele autovehiculului, datele contractului
  • Scop: Derularea internă a tranzacțiilor de finanțare și de asigurare
  • Temei: Interes legitim
  • Durata de stocare: 84 luni
  • Pentru indeplinirea scopului sus-mentionat, datele dumneavoastra cu caracter personal pot fi transmise către Porsche Finance Grup Romania, BT Leasing, Unicredit Leasing, Idea Leasing, OTP leasing – sau orice alta societate de leasing preferat si solicitat expres de catre client.

 

Audit intern & audit extern

  • Pentru auditul intern respectiv auditul regulat al importatorului, pot fi prelucrate de catre AUTOWORLD datele dumneavoastra cu caracter personal din urmatoarele categorii: datele de contact și de identificare, datele autovehiculului, datele contractului, date privind bonitatea și date bancare
  • Scop: Audit intern & audit extern
  • Temei: Interes legitim
  • Durata de stocare: 84 Luni
  • Pentru indeplinierea scopului sus mentionat, datele dvs cu caracter personal pot fi transmise către Porsche Romania SRL, Volkswagen AG, Euro Inter Trade Romania SRL, Volvo, Toyota Romania SRL

 

 

Punerea la dispoziție a duplicatelor certificatului auto

  • Pentru emiterea unui duplicat al certificatului auto pentru client în caz de pierdere sunt prelucrate de catre AUTOWORLD datele dumneavoastra cu caracter personal din urmatoarele categorii: datele de contact și de identificare, datele autovehiculului
  • Scop: Întocmirea unui duplicat după certificatul auto
  • Temei: Obligație legală
  • Durata de stocare: 84 Luni
  • Pentru indeplinirea scopului sus-mentionat, datele dumneavoastra cu caracter personal pot fi transmise către Porsche Romania SRL Euro Inter Trade Romania SRL, Toyota Romania SRL

 

Conformarea cu obligatiile legale care revin societatii noastre in calitate de contribuabil

  • Pentru a indeplini obligatiile legale de raportare a informatiilor contabile, financiare si fiscale in legatura cu tranzactiile derulate, sunt prelucrate de catre AUTOWORLD datele dumneavoastra cu caracter personal din urmatoarele categorii: datele de contact și de identificare, date factura vanzare
  • Scop: raportarea catre Agentia Nationala de Administrare Fiscala a fisierului standard de control fiscal (SAF-T) – Declaratia 406
  • Temei: Obligatie legala
  • Durata de stocare: 84 luni

Pentru indeplinierea scopului sus mentionat, datele dvs cu caracter personal vor fi transmise catre Agentia Nationala de Administrare Fiscala.

 

Prelucarea de date prin mijloace de monitorizare și supraveghere video

  • SC Autoworld SRL prelucrează datele dumnevoastă cu caracter personal, respectiv imaginea prin mijloace automatizate, în vederea monitorizării accesului persoanelor si autovehiculelor și asigurării securității acestora și a spațiilor și bunurilor operatorului.
  • Scop: asigurarea securității
  • Temei: Interes legitim
  • Durata de stocare: 30 zile.

 

[4.6] În contextul altor servicii oferite de catre AUTOWORLD

 

Asigurare Mobilitate/Inchirierea de automobile 

  • Pentru a oferi servicii de imprumut respectiv închiriere de automobile de schimb către clienții Autoworld sunt prelucrate de catre AUTOWORLD datele dumneavoastra cu caracter personal din urmatoarele categorii: datele de contact și de identificare, datele autovehiculului, datele contractului, date bancare și date privind bonitatea
  • Scop: Punerea la dispoziție de automobile in regim de Rent a Car
  • Temei: Contract
  • Durata de stocare: 84 luni

In cazul in care rezervarea autoturismului se efectueaza pe platforma online Motion – datele dumneavostra se colecteaza prin intermediul site-ului www.motionrentacar.ro gestionat de furnizorul de servicii de soft Softimperia SRL.

 

       Oferta de Asigurari RCA, CASCO, Calatorii, Bunuri Mobile/imobile

  • La intocmirea unei oferte personalizate pentru un bun asigurat sunt prelucrate de catre AUTOWORLD datele dumneavoastra cu caracter personal din urmatoarele categorii:

-Datele de contact și de identificare, datele bunului sau serviciului asigurat. Date Personale de identificare ale asiguratului, date privind contractantul și/sau beneficiarii poliței, plătitorul poliței: Nume, Prenume, Adresa, CNP, Cetățenia, Datele de contact stareacivilă, seria și numărul cărții de identitate, pașaportului și/sau permisului de conducere, semnătura olografă sau electronică extinsă,date biometrice;

– Date privind obiectul asigurării: informațiile privind bunurile sau persoanele asigurabile sau istoricul de daune, după caz, funcția/ocupația, hobby-uri, informațiile incluse în documentele care atestă dreptul de proprietate asupra bunului pentru care se solicită ofertă de asigurare și în alte documente puse la dispoziție de către Persoana Vizată pentru evaluarea riscului;

– Date financiare: informații legate de contul bancar, venituri, facilități fiscale sau beneficii sociale, obligații fiscale, venituri dinalte surse;

– Date cu caracter personal privind sănătatea: date privind sănătatea (date privind starea de sănătate fizică și psihică sau

afecțiunile medicale declarate în chestionarele medicale și care rezultă din analizele medicale efectuate la încheierea unui contract de asigurare, datele medicale colectate de la furnizorii de servicii medicale pentru decontarea serviciilor accesate de către asigurat, precum și cele colectate în procesul de despăgubire în cazul unui eveniment asigurat

  • Scop: Întocmire ofertă pentru clienți
  • Temei: Contract sau relație precontractuală la cererea clientului
  • Durata de stocare: 1 an

 

       Vanzare de Asigurari RCA, CASCO, Calatorii, Bunuri Mobile/imobile

  • La intocmirea unei polite personalizate pentru un bun asigurat sunt prelucrate de catre AUTOWORLD datele dumneavoastra cu caracter personal din urmatoarele categorii:

-Datele de contact și de identificare, datele bunului sau serviciului asigurat. Date Personale de identificare ale asiguratului, date privind contractantul și/sau beneficiarii poliței, plătitorul poliței: Nume, Prenume, Adresa, CNP, Cetățenia, Datele de contact stareacivilă, seria și numărul cărții de identitate, pașaportului și/sau permisului de conducere, semnătura olografă sau electronică extinsă,date biometrice;

– Date privind obiectul asigurării: informațiile privind bunurile sau persoanele asigurabile sau istoricul de daune, după caz, funcția/ocupația, hobby-uri, informațiile incluse în documentele care atestă dreptul de proprietate asupra bunului pentru care se solicită ofertă de asigurare și în alte documente puse la dispoziție de către Persoana Vizată pentru evaluarea riscului;

– Date financiare: informații legate de contul bancar, venituri, facilități fiscale sau beneficii sociale, obligații fiscale, venituri dinalte surse;

– Date cu caracter personal privind sănătatea: date privind sănătatea (date privind starea de sănătate fizică și psihică sau

afecțiunile medicale declarate în chestionarele medicale și care rezultă din analizele medicale efectuate la încheierea unui contract de asigurare, datele medicale colectate de la furnizorii de servicii medicale pentru decontarea serviciilor accesate de către asigurat, precum și cele colectate în procesul de despăgubire în cazul unui eveniment asigurat

  • Scop: Întocmire contract de polita de asigurare pentru clienți
  • Temei: Contract sau relație precontractuală la cererea clientului
  • Durata de stocare: 84 luni

Pentru indeplinierea scopului sus mentionat, datele dvs cu caracter personal vor fi transmise catre broker de asiguari cu care Autoworld colaboreaza – Safety Broker si Porsche Broker.

 

[5.] Prelucrări ale datelor pentru care este necesar consimțământul

 

Societatea AUTOWORLD SRL si AUTOWORLD ONE SRL va prelucra datele personale menționate în următoarele scopuri pentru care este necesar consimțământul.

 

Informații despre produse, servicii și evenimente și studii de piațã și asigurarea/îmbunãtãțirea calitãții

  • Presupunând cã vom primi consimțãmântul dumneavoastrã, vã vom informa pe cãile alese despre noutãți cu privire la serviciile și produsele noastre și vã vom invita la evenimentele organizate. Ne transmiteți de asemenea acordul sã vã contactãm în scop de asigurare/ îmbunãtãțire a calitãții, precum si in scopul desfasurarii studiilor de satisfactie cu produsele si serviciile noastre. Consimtãmântul, cât si revocarea acestuia se aplicã pentru AUTOWORLD SRL SI AUTOWORLD ONE SRL nu pentru toti dealerii din România a marcilor comercilaizate de catre AUTOWORLD.
  • Scop: Trimiterea informațiilor despre produse, servicii și evenimente si studii de piata și asigurarea/îmbunãtãțirea calitãții
  • Justificare: Consimțãmântul
  • Durata de stocare: Pânã la revocarea consimțãmântului.
  • Transmiterea datelor clientului, pentru studii de piata cu privire la satisfacția clienților, cãtre Porsche Romania, Euro Inter Trade Romania SRL, Toyota Romania SRL (imputernicit al dealerului), respectiv subimputernicitii Porsche Romania SRL: CSOP SRL, TTR Group GmbH, Porsche Informatik, subimputernicitii , Euro Inter Trade Romania SRL: Volvo Car Corporation, 1CRM Systems Corp , in mod anonim sau nu, in functie de dorinta dvs exprimata la finalul studiilor.
  • In baza interesului legitim al AUTOWORLD anumite informatii referitoare la consimtamantul acordat/retras de dumneavoastra vor fi pastrate de AUTOWORLD in scopul protejarii drepturilor si intereselor SC Autoworld SRL si SC Autoworld One SRL pentru o perioada de 3 ani, reprezentand termenul de prescriptie.

 

Memento pentru programări de service importante

  • Presupunând că avem consimțământul dumneavoastră, vă vom informa individual despre serviciile recomandate pentru dumneavoastră.
  • Scop: Trimiterea informațiilor despre produse, servicii și evenimente
  • Justificare: Consimțământul
  • Durata de stocare: Până la revocarea consimțământului

 

[6.] Drepturile persoanelor vizate

 

Puteți face uz de următoarele drepturi cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal:

[6.1] Dreptul la informații Puteți solicita o confirmare a procesării datelor dumneavoastră personale și a modului în care acestea sunt utilizate.

[6.2] Dreptul la corectare În cazul în care procesăm date cu caracter personal incomplete sau incorecte, puteți solicita oricând corectarea sau completarea acestora.

În cazul în care ați creat un cont de utilizator, puteți avea acces oricând la datele dumneavoastră cu caracter personal și le puteți completa sau corecta. În plus, puteți închide în orice moment contul de utilizator.

[6.3] Dreptul la ștergere Puteți solicita ștergerea datelor dumneavoastră cu caracter personal dacă scopul pentru care acestea au fost colectate nu mai există, dacă procesarea acestora contravine prevederilor legale, dacă procesarea acestora afectează în exces interesele dumneavoastră sau dacă procesarea se bazează pe acordul dumneavoastră, acord pe care l-ați revocat. Trebuie să rețineți că pot exista și alte motive care să împiedice ștergerea imediată a datelor dumneavoastră, de exemplu, perioade obligatorii de arhivare, acțiuni pendinte, pretenții, exercitarea sau apărarea unor drepturi legale etc.

[6.4] Dreptul la limitarea prelucrării Aveți dreptul să solicitați o limitare a prelucrării datelor dumneavoastră cu caracter personal în următoarele cazuri:

– contestați corectitudinea datelor dumneavoastră, acest lucru survenind pentru un termen, care ne permite să verificăm corectitudinea datelor dumneavoastră,

– prelucrarea datelor dumneavoastră cu caracter personal contravine prevederilor legale, dumneavoastră vă opuneți însă ștergerii acestora si solicitați o limitare a utilizării acestor date,

– nouă nu ne mai sunt necesare datele dumneavoastră cu caracter personal în scopul prevăzut, dumneavoastră însă mai aveți nevoie de aceste date în scopul executării, exercitării sau apărării unor pretenții legale sau

– ați contestat prelucrarea datelor dumneavoastră cu caracter personal.

[6.5] Dreptul la portabilitatea datelor Ne puteți solicita să vă punem la dispoziție datele dumneavoastră cu caracter personal pe care ni le-ați furnizat într-un format structurat, uzual și lizibil prin mijloace tehnice, în măsura în care procesăm aceste date în baza acordului dumneavoastră sau pentru executarea unui contract între noi, prelucrarea făcându-se prin procese automatizate.

[6.6] Dreptul la opozitie În cazul în care procesăm datele dumneavoastră cu caracter personal pentru îndeplinirea unor sarcini de interes public, pentru exercitarea unei autorități publice sau în cazul în care facem referire la necesitatea de apărare a unui interes legitim, puteți contesta procesarea acestor date, în măsura în care există un interes legitim prevalent în ceea ce privește datele dumneavoastră cu caracter personal. Puteți oricând să revocați acordul pentru transmiterea de mesaje publicitare fără indicarea unui motiv.

[6.7] Dreptul la reclamație Dacă sunteți de părere că am încălcat prevederi ale dreptului roman sau european în prelucrarea datelor dumneavoastră cu caracter personal, lezând astfel drepturile dumneavoastră, vă rugăm să ne contactați pentru a putea clarifica întrebările dumneavoastră. Bineînțeles că aveți dreptul să vă adresați Autoritatii Nationale de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal, B-dul G-ral. Gheorghe Magheru 28-30, sector 1, Bucuresti, Romania, respectiv unei autorități europene de supraveghere.

Aceste drepturi pot fi exercitate direct fata de AUTOWORLD printr-o notificare la adresa de e-mail protectiadatelor@autoworld.ro

 

[7.] Date de contact

 

SC AUTOWORLD ONE SRL; SC AUTOWORLD SRL

Calea Floresti 145 Cluj Napoca Cluj
0264207410

protectiadatelor@autoworld.ro

 

Versiune: August 2023